måndag, januari 28, 2008

Allt en tjej vill ha

(USA 2003, Komedi)
Amanda Bynes spelar huvudrollen i denna komedi tillsammans med Colin Firth. Daphne är 17 år och har vuxit upp med sin mamma i amerika. Länge har Daphne funderat över att åka till London för att där återförenas med sin far och slutligen blir drömmen sann. Men allt blir inte riktigt som hon tänkt sig då pappan är mitt i en valkampagn och snart ska gifta sig med sin hemska fästmö, som hon dessutom har en oförskämd dotter som är mamman upp i dagen. Men Daphne kämpar på och skaffar en ny vän, Ian. Tillsammans försöker dem göra vistelsen till den bästa.
Filmen är enligt mig en typiskt "söndagsfilm", då man kryper ner i sängen, gärna med något gott att dricka, lutar sig tillbaka och bara "tittar". Man greppar snabbt handlingen och då man väl börjat se filmen så kan man inte släppa den förrän man fått se det kanske något förutsedda slutet. Men det gör inget. För en söndagskväll vid 21 så är man sådär lagom seg, man orkar inte tänka till 100% och då är en liten romantisk komedi som grädde på moset.
Betyg: 4

2 kommentarer:

Anonym sa...

hehe den såg jag också men jag missade slutet ;(

Anonym sa...

hihi... om du vill veta slutet? Läs inte detta då................................................................................................
Hennes far struntar i kampagnen, flyger till Amerika, överraskar mor och dotter på ett bröllop, han har Ian med sig också... mor och far gifter sig och flyttar till UK. Hans gamla fästmös dotter gifter sig med den där sliskige killen på A..nåt. Och så slutar den så!