onsdag, januari 09, 2008

Grrr....atistidningar

Nu när man blivit en äkta pendlare ;) har man inte bara vant sig vid själva tågåkandet utan efter en tid så är även Gratistidningarna ett måste. Hur bra är det inte att få de allra färskaste och viktigaste nyheterna direkt på ett lätt och enkelt sätt under tidiga morgonkvisten?
Men idag slog det mig... Det finns För många. När jag lämnar hemmet och sätter mig på bussen så grabbar jag tag i en Xtra - Helsingborgs lokala gratistidning. Visst, det finns lite utrikesnyheter också... men dock. När jag sedan kliver av bussen så plockar jag upp en Metro från den lille gröna behållaren precis innan jag kliver ner för alla trapporna till Ramlösa Station. Så står jag där i tågkuren och läser Metro - den tidning som helt klart är av störst värde då det gäller gratistidningarna. Kliver på tåget och slår mig ner på något ledigt säte. Efter ca. 35 minuter så tar jag steget ut på en av Lunds 7 perronger. Förbereder mig, tar sats och försöker verkligen "se upp" för de två killarna vid ingången till perrongtunneln, men det hjälper inte. De lyckas samtidigt slänga sig över mig och stoppa ytterligare Två gratistidningar i mina två jackfickor. Punkt.SE och City!
Men Guuuuud! Jag vill inte HA DEM! Är det så svårt att förstå? 1) jag har redan läst två gratistidningar på tåget hit 2) jag bor i Helsingborg, varför skulle jag då vara det minsta intresserad över att läsa om Lund och Malmös senaste nyheter? Jag pluggar inte ens i någon av städerna!
Jag hade ett litet samtal på nyårsafton med en nära bekant som också råkar jobba på HD (Helsingborgs Dagblad). Diskutionen började med varför min familj inte prenumererar på HD. Svaret är ganska så enkelt. Min bror läser inte tidningen, mamma har den på jobb, pappa jobbar skift så han vet inte när han skulle läsa tidningen ändå och Jag, tja jag åker ju tåg som sagt. Mitt försvar var dessutom att jag ju läser gratistidningarna när jag far fram och tillbaka. Svaret jag fick var att Xtra bara var en tidning som skrev en massa blahaj. Och visst, det kanske stämmer. Det är inte världens bästa tidning (och dessutom så bryr jag mig ändå inte speciellt mycket om just lokalnyheterna). Men Metro - den var väl i alla fall okej.
Så när jag satt på tåget idag så slog det mig. Metro var en av de första (om inte den första) största gratistidningarna och som dessutom finns överallt runt om i världen. Varför inte bara ha den då? Istället för att dela ut femtioelva olika tidningar Varje vardag så kunde man utöka Metro med "dina lokala nyheter" på ett uppslag eller två.
Jag trodde vi skulle försöka att leva lite mer miljövänligt, eller?
JAG har i alla fall slutat med att plocka på mig alla gratistidningar som jag kan få tag i, för Metro räcker långt och länge...

4 kommentarer:

Céline sa...

tacka vet ja marknaden...

Anonym sa...

Eller hur... suck

Céline sa...

suck? det är ju bra med konkurrens. Du har ju alltid valet att INTE läsa tidningarna. precis som du gjort

Anonym sa...

Tycker det är sjukt onödigt. Men som sagt, man gör som man vill.